TÜRKİYE MİLLİ PEDİATRİ DERNEĞİ 2018 ÇOCUKLARA VE ÇOCUK SAĞLIĞINA HİZMET ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

14 Nisan 2019 Pazar

Türkiye Milli Pediatri Derneği 2018 Çocuklara ve Çocuk Sağlığına Hizmet Ödülleri, 24 Mayıs 2018 tarihinde Ankara’da düzenlenen törenle takdim edildi…

Derneğimiz 2017 yılından itibaren çocuklara ve çocuk sağlığına hizmet eden kurum ve kişilere hizmet ödülü takdim etme kararı almıştır.

Bu yıl ki ödül töreninde çocuk sağlığının ilerlemesine yaptıkları katkılarla Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucularından Prof. Dr. Muzaffer Kürkçüoğlu, Pediatrik Hematoloji ve Onkolojinin ülkemizdeki öncülerinden Prof. Dr. Ayhan O. Çavdar, Hacettepe Üniversitesi önceki dekanlarından emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergül Tunçbilek ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Sever, mülteci çocuklara verdikleri destek ve  mülteci kamplarının bulunduğu bölgelerde sağlık hizmeti sunan hekimlere yönelik toplantılara desteklerinden dolayı, Nutricia Anne Bebek Beslenmesi Genel Müdürü Dr. Yalım Üner ödül aldı.

Törende Sosyal Pediatri alanının öncüsü ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kurucusu Prof. Dr. Sabiha Cura Özgür , 9 Eylül Üniversitesi önceki rektörlerinden, Derneğimiz başkanlarından ve Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Namık Çevik ve Sanatçı Barış Manço yakınlarına ödülleri takdim edilerek anıldılar.