'Türkiye Milli Pediatri Derneği İstanbul Eğitim Toplantısı

3 Nisan 2023 Pazartesi

Türkiye Milli Pediatri Derneği’nin Değerli Üyeleri,

Ülkemiz, bu yıl 6 şubat’da on bir şehrimizi kapsayan büyük bir deprem felaketi ile derinden sarsıldı. Yitirilen binlerce vatandaşımıza, kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarımıza  Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil  şifalar diliyoruz. 

Derneğimiz, trajik olayların yaşandığı bu zorlu günlerde bilgileri güncelleyerek taze tutma çabası içerisinde çocuk hekimlerine yardımcı olmaya çalışmıştır. Afet sırasında ihtiyaç duyulan bilgileri derleyerek, dernek web sayfasında ‘Afet ve Çocuk Sağlığı’  başlığı altında çocuk hekimlerinin  hizmetine sunmuş, Geleceğin Pediatristleri tarafından hazırlanan  6  Podcast’de depremde yararlı olacak çocuk sağlığı konuları ele alınmıştır. Podcast yayınlarına Spotify ve Google’dan ulaşılabilmektedir. Deprem sırasında büyük zarar gören Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’na  asistanların barınmasında yardımcı olacak 8 yataklı, banyo ve tuvaleti olan 2 konteynır derneğimiz tarafından  teslim edilmiştir.
Pediatri eğitimine destek vermek amacıyla 29 mart 2023 tarihinde İstanbul Eğitim Toplantısı düzenlenmiştir. Karlı bir İstanbul gününde yapılan toplantıya 150’den fazla çocuk hekimi katılarak bize güç vermişlerdir. Bu başarılı organizasyona imza atan IPA yönetim kurulu üyesi Sayın Prof.Dr.Enver Hasanoğlu’na, yönetim kurulu üyemiz Sayın Prof.Dr.Mustafa Arga’ya, toplantımızda oturum başkanlığı yapan Prof. Dr. Rukiye Ömeroğlu’na, Prof. Dr. Asuman Çoban’a, Prof. Dr. Merih Çetinkaya’ya ve konuşmaları ile bilimsel deneyimlerini paylaşan  Prof.Dr.İlyas Okur, Prof.Dr.Tiraje Celkan, Prof.Dr.Aysun Bideci’ye ve  yüz yüze görüşerek özlem giderdiğimiz tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Sizlerle, 27 -30 Nisan, 2023 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılacak olan 6.Çocuk Hekiminin Bir Günü Eğitim Toplantısı ve alanlarında çok yetkin bilim insanlarının katılacağı 18-22 Ekim, 2023 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  yapılacak  olan 67. Türkiye Milli Pediatri Derneği Kongresi’nde buluşmayı  diliyoruz.

Sağlıkla kalın,